söndag 16 september 2007

Retuscheringens avpornofierande effekt

Bestämmer mig för att studera de "nya" herrtidningarna och köper några exemplar av Café, CMOORE och dylika. Visst det är mycket avklätt, men det som nästan direkt slår mig är hur osexiga bilderna är. En ensam singel som jag som inte har haft sex på månader borde ju bli en smula upphetsad. Icke. Varför frågar jag mig?

Sedan slår det mig. Damerna på bilderna är inte på riktigt. Det är ingen riktig hud som möter min blick. Inga skavanker, inga födelsemärken, uttorkade finnar, fräknar eller dylikt. Man kan inte urskilja någon muskelatur, inga blodådror. Inget som avslöjar att dessa individer faktiskt lever! De påminner mer om avklädda barbiedockor. Hur upphetsande är det?

Dels så har väl dess damer gjort sitt bästa för att sudda ut sina skavanker in real life så att säga, fyllt ut här och tagit bort där etc. Men, dels och framförallt handlar det förmodligen om en långt gången retuschering. Den har gått så långt att det motverka sitt syfte.

Läser nu i DN att trenden börjar vända. Slitz har mindre naket. Förmodligen en klok strategi om allt de har att visa är barbiedockor!

Andra bloggar intressant om: retuschering, naket, porr, herrtidningar

Inga kommentarer: