lördag 1 september 2007

Flaggbränning kommen av unken ideologisk odör

Ja, nog är det märklig att det bränns flaggor i Pakistan på grund av vad en tokig chefredaktör i Sverige fått för sig att publicera. Är det månde detta som kallas globalisering?

Visst yttrandefrihet är viktigt, men omdöme är det också. Estetisk känsla ska man inte heller underskatta. Vad ville Nerikes Allehanda med sitt fabulösa beteende? Ok, man ville manifestera yttrande- och tryckfrihet. Samtidigt anar man unkna ideologier i denna blåkonservativa skrift som tog sin chans att vädra ut sin odör för spridning i vindar av främlingsfientlighet.

Vad blir reaktionen mot att Svenska flaggor bränns? Sverigedemokrater i riksdagen?

Andra bloggar intressant om: muhammedbilder, flaggbränning, yttrandefrihet

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är traditionellt på vänsterkanten du hittar rasismen. Dumjävel.
Och hur i helvete lyckas du få ihop NA med SD? Något är fel på dig. Seriöst.

Henrik de Cuir sa...

För mycket Grand Cru Chablis, kanske...
vAd jag menade vara att dessa bilder sprider fördomar som gynnar SD och NA rimligen borde insett detta. Därav kopplingen, ingen annan, givetvis.

Försök vårda ditt språk en smula.
Vänligen,
Henrik de Cuir

Anonym sa...

Den där flaggan man bränner - en grön flagga med ett gult kors - är det de svenska muslimernas flagga, eller?

Anonym sa...

Hur korkad är du? Står du för yttrandefrihet överhuvudtaget? Det är du som är en fara för våra Svenska friheter, inte redaktören på NA, som är i sin fulla rätt att publicera vilka bilder han vill. Flytta till en diktatur om du vill ha begränsningar i yttrandefriheten.

Anonym sa...

Läs NA's motivering innan du post ar så hade du nog förstått varför man pbulicerade

Anonym sa...

Ja visst var det tokigt att i sverige följa den svenska yttrandefriheten istället för censurlagarna i islamiska diktaturer? Speciellt som att de obefintliga reaktionerna efteråt visade toleransen och självkritiken inom islam, och därmed det onödiga och fördomsfulla i att kritisera ideologin.

Och visst vore det förvånande om de rasistiska partier som har mage att inte lägga sig platt och acceptera islams krav och anspråk på sverige fick ökat stöd efter detta?

Henrik de Cuir sa...

Jodå, jag står för yttrandefrihet, men jag står också för artighet och respekt kryddat med en smula estetik. Yttrandefrihet innebär, förutom att också jag för yttra mig, att tänker till lite innan man öppnar munnen eller sin tidnings skrivutrymme.
Frihet under ansvar är väl en bekant slogan.

Anonym sa...

Vari ligger då artigheten, respekten och estetiken i att bränna andra länders flaggor och dockor som föreställer deras ledare?

De grupper som ägnar sig åt sådant har redan satt tonen på kritiken och kan knappast klaga över att en tidning i en annan världsdel publicerar en teckning på deras sedan länge döda ledare.

Är det karikatyren i sig du har något emot, eller är det kritiken mot islam, oavsett form?

opassande.se sa...

Lite lattjo att se denna tävling i "kränkningar"... Såklart att en "tokig" chefredaktör ska publicera bilder - men om man säger att det är av annan anledning än att provocera är man nog ute och cyklar lite. Att bevisa yttrandefrihet medelst provokation är naturligtvis inte något nytt, och ska inte begränsas. Men att det skapar diskussioner och protester borde faktiskt inte vara något nytt heller. Båda sidor av kränkningsstaketet låter oroväckande likartade, skulle jag vilja påstå.