torsdag 2 augusti 2007

Inte mer fel att få sina axlar masserade än sin penis

Tja, så var hordebatten igång igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Morians vikarier deklarerade för någon vecka sedan att de minsann inte kunde ställa upp för de prostituerade, kanske åsyftandes de lyckliga hororna gretagarbo och Isabella som DN vägrar hänvisa till via twingly. Många äro dock försvararna, t. ex Bloggen Bent. Allra senast går Adaktusson till hård attack mot bilden av "den lyckliga horan"

Tja igen, vad ska man tycka? Hororna skriver onekligen rätt övertygande och är goda exempel på att prostitution kan fungerar och ge ett mervärde för både köpare och säljare. Morians vikarier lägger förstås an ett väldigt feministiskt perspektiv om patriarkat och könsmaktordning och hela den visan, som jag ärligen är ganska tveksam till.

Kanske har ändå Hörsing en poäng, när han menar att man måste se det i ett större sammanhang och se vilka konsekvenser en helt fri prostitution skulle få på samhället.

Jinge skriver också tänkvärt:
"....och dels från många av nyliberalerna som av någon outgrundlig anledning anser att det är ett tecken på någon slags normalitet när kvinnor säljer sitt könsorgan till högstbjudande. Eller med andra ord – lägger ut det på marknaden. Det är troligen den aspekten som nyliberalerna nappar på. Men inte låter de sina egna döttrar sälja sitt kön inte, då är liberalismen som bortblåst…

Kanske det handlar om att som Hörsing lite löst föreslår reglera sexhandeln rigoröst. Därmed skulle ju de prostituerade få upprättelse, sociala förmånder, fackliga rättigheter o.s.v, samtidigt som samhället kunde slå hårt mot prostititionens avigsidor.

För egentligen är det väl inte mer fel att få sina axlar masserade som sin penis?

Andra skriver intressant om: sexhandel, prostitution, horor

1 kommentar:

Isabella Lund sa...

Jag tror starkt att en avkriminalisering skulle bidra till att situationen för alla skulle bli bättre framför allt för de mest utsatta sexsäljarna. Däremot så tror jag inte alls på en hprd reglering, sådana legaliseringsförsök har inte varit lyckade i andra länder.

Men Nya Zeeland har lyckats rätt bra med sin avkriminalisering tycker jag. Läs gärna mitt inlägg om det - Ett alternativ för ett sexglatt Sverige:
http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/07/22/ett-alternativ-for-ett-sexglatt-sverige/